Tekst objavljen: 14.09.2023 14:05        


Iako 2023. i dalje traje, konstatuje se sledeće: "Bila je ovo loša godina za izvršne direktore". Oni su napuštali svoje položaje dosta nego ranije, jer su njihovi učinci – i njihovo ponašanje – bili pod većim nadzorom korporativnih odbora

Da li znate koliko je izvršnih direktora ove godine izgubilo posao?


Šta se tačno dešava?

Više od 1.000 ljudi na poziciji CEO napustilo je svoje kompanije ove godine, prema novim podacima, što je 33 odsto više nego lani i najveći ukupan broj u prvih sedam meseci ove godine, od kada je kompanija za istraživanje osoblja "Challenger, Gray & Christmas" počela da prati stanje 2002.

Prosečan mandat izvršnog direktora značajno se smanjio, sa prosečnih 12 godina na između 5 i 7 godina, kažu analitičari.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Iako specifični detalji u vezi sa ovim odlascima nisu potpuno otkriveni, očigledno je da sve više izvršnih direktora odustaje zbog "novih" pritisaka koji se stvaraju na njihovim pozicijama. Kako kažu, tu je i "nemilosrdni tempo promena".

Uloga izvršnog direktora se brzo menja, rekli su, a izvršni odbori se bore da zadovolje akcionare. Najmanje tri glavna izvršna direktora su podnela ostavku samo u prve dve nedelje septembra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao otkazi izvršni direktori 2023

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana