Tekst objavljen: 27.11.2020 12:20        


Posle više meseci pada prodaje i lošeg poslovanja, nadu nude velike rasprodaje na Crni petak, dan posle Dana zahvalnosti u SAD, kada tradicionalno počinje period prazničnih kupovina

Crni petak - prilika da se oporavi trgovina, ali i zdravstveni rizik

Kako navodi agencija AP, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je upozorio na "veliki zdravstveni rizik" kupovine u prepunim prodavnicama tokom praznika.

Ove godine se zbog epidemije koronavirusa preporučuju kupovina putem interneta, poseta pijacama na otvorenom ili preuzimanje onlajn kupljene robe sa parkinga ispred prodavnica.

Ipak, Crni petak se očekuje da će ponovo biti jedan od najprometnijih dana u SAD kada je reč o kupovini.Predviđa se da će Crni petak generisati 10 milijardi američkih dolara internet prodaje, što je rast od 39 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi Adobe Analytics koja prati internet prodaju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Očekuje se da će "sajber ponedeljak", dan posle prazničnog vikenda nakon Dana zahvalnosti, po tradiciji četvrtog četvrtka u novembru, biti najveći šoping dan u godini sa prodajom od 12,7 milijardi dolara.

Crni petak, iako američki tradicionalni dan velikih rasprodaja, proširio se poslednjih godina i na druge zemlje, pa i kod nas.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SAD pandemija rasprodaja popusti Black friday crni petak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana