Tekst objavljen: 24.04.2023 14:35        


Klijenti najstarije švajcarske banke počeli su da izvlače novac iz nje, nakon što je Banka uhvaćena u tržišnim previranjima koja su usledila posle kolapsa Banke Silicijumske doline i Signature banke u SAD

Credit Suisse ostao bez 61 milijarde franaka od početka godine


Propali bankarski gigant, Kredi Svis (Credit Suisse), objavio je da je 61,2 milijarde švajcarskih franaka (68,6 milijardi dolara) "napustilo" banku u prva tri meseca ove godine.

U izdatom saopštenju se navode razmere okolnosti koje su dovele do propasti 167-godišnjeg zajmodavca i kako je došlo do toga da država bude spasilac, tačnije - rivalska banka UBS, na zahtev države Švajcarske.

Dalje je objavljeno ono što se očekuje da budu poslednji finansijski rezultati Kredi Svisa. Takođe, očekuje se da će uskoro biti završena njegova prinudna prodaja konkurentskoj švajcarskoj banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Vodeća divizija Kredi Svisa - za upravljanje bogatstvom - smanjila je imovinu kojom je upravljala na 502,5 milijardi franaka na kraju marta, što je skoro 29% manje nego što je imala u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.

Klijenti najstarije švajcarske banke počeli su da izvlače novac iz nje, nakon što je Banka uhvaćena u tržišnim previranjima koja su usledila posle kolapsa Banke Silicijumske doline i Signature banke u SAD.

U Švajcarskoj, vlasti su sastavile paket za spas za Kredi Svisa, piše BBC, što je uključivalo više od 200 milijardi franaka finansijskih garancija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
afera credit suisse Credit Suisse bankarska kriza kolaps banaka švajcarske banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana