Tekst objavljen: 10.03.2015 5:01        


ZRENJANIN, 23. februara (Tanjug) - Agrarni budžet Zrenjanina za ovu godinu iznosi 430 miliona dinara, a sredstva će biti iskorištena za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednicima, saopštila je danas Gradska uprava. Jedan od vidova pomoći su i subvencionisani krediti za koje će registrovana poljoprivrednia gazdinstva moći da apliciraju kod poslovne banke na isti način kao u 2014, navodi se u saopštenju.

Zrenjanin: Za razvoj agrara i pom0 mil dinara

ZRENJANIN, 23. februara (Tanjug) - Agrarni budžet Zrenjanina za ovu godinu iznosi 430 miliona dinara, a sredstva će biti iskorištena za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednicima, saopštila je danas Gradska uprava.
Jedan od vidova pomoći su i subvencionisani krediti za koje će registrovana poljoprivrednia gazdinstva moći da apliciraju kod poslovne banke na isti način kao u 2014, navodi se u saopštenju.
Grad je za subvencionisanje kamata izdvojio sredstva, "a poljoprivredna gazdinstva će moći da zatraže kredit u iznosu od 100 do 500.000 dinara".
Kredit je namenjen za finansiranje prolećne setve - nabavku semena, djubriva, zaštitnih sredstava, dizel goriva a "mogu aplicirati isključivo registrovana poljioprivredna gazdinstva".
Odluka da se i ove godine pomažu poljprivredni proizvodjači proistekla je na osnovu prošlogodišnjih, veoma pozitivnih, iskustava poljoprivrednika, dodaje Gradska uprava.
"Sredstva iz agrarnog budžeta biće iskorištena upravo za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednicima", poručila je Gradska uprava Zrenjanina u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana