Tekst objavljen: 26.02.2015 1:40        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Zakon o inspekcijskim službama uskoro bi mogao da se nadje u parlamentu, a njegova primena doprineće boljem funkcionisanju inspekcijskih službi i proširenju nadležnosti inspektora, izjavio je danas ministar trgovine, turzima i telekomunikacija Rasim Ljajić. "Svi se slažu da je taj zakon neophodan. Mi trenutno imamo 34 inspekcijske službe u 11 različitih ministarstava i institucija", rekao je Ljajić na skup

Zakon o inspekcijskim službama uskoro u parlamentu

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Zakon o inspekcijskim službama uskoro bi mogao da se nadje u parlamentu, a njegova primena doprineće boljem funkcionisanju inspekcijskih službi i proširenju nadležnosti inspektora, izjavio je danas ministar trgovine, turzima i telekomunikacija Rasim Ljajić.
"Svi se slažu da je taj zakon neophodan. Mi trenutno imamo 34 inspekcijske službe u 11 različitih ministarstava i institucija", rekao je Ljajić na skupu "Kvalitet kao sredstvo za postizanje liderske pozicije na tržištu".
Prema njegovim rečima, često se u praksi dešava da za nedelju dana pet ili šet inspekcija dodje kod jednog prozivodjača, dok neki drugi proizvodjači ili trgovci ne vide inspektora i po nekoliko eseci.
Ministar je ukazao i da inspektori do sada nisu mogli da kontrolišu neregistrovana preduzeća, pa se desavalo da inspektor rada zatekne radnika u firmi koja uopšte nije registrovana a nema nadležnost da kontroliše tu oblast.
Zbog raznih anomalija u radu isnpekcijskih službi i suzbijanja sive ekonomije neophodno je skoro donošenje tog zakona, zaključio je Ljajić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana