Tekst objavljen: 08.03.2015 4:00        


BEOGRAD, 21. februara (Tanjug) - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je danas sporazum o saradnji sa rektorom Univerziteta Singidunum Milovanom Stanišićem, koji ima za ciljn da se saradnjom sa akademskom zajednicom unapredi turistička privreda u zemlji. "Pored saradnje sa privredom neophodna nam je saradnja sa stručnom, posebno akademskom zajednicom. Time zatvaramo jedan krug kako bi mogli konkretno da reali

Za turizam neophodna saradnja i sa akademskom

BEOGRAD, 21. februara (Tanjug) - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je danas sporazum o saradnji sa rektorom Univerziteta Singidunum Milovanom Stanišićem, koji ima za ciljn da se saradnjom sa akademskom zajednicom unapredi turistička privreda u zemlji.
"Pored saradnje sa privredom neophodna nam je saradnja sa stručnom, posebno akademskom zajednicom. Time zatvaramo jedan krug kako bi mogli konkretno da realizujemo ono što smo planirali", rekao je ministar.
Prema njegovim rečima, u naredna dva meseca će biti donete izmene i dopune Zakona o turizmu, kao i strategija razvoja turizma od 2016. do 2020. godine, te da je danas potpisani sporazum veoma važan, jer treba očekivati i učešće stručne javnosti u kreiranju ovih dokumenata.
"Pred nama je puno zajedničkog posla, a naš zajednički cilj je da turizam u Srbiji da mnogo veći doprinos u razvoju naše ekonomije nego što je to bilo do sada", poručio je Ljajić.
On je dodao da se ove godine očekuje i donošenje nove strategije o razvoju trgovine u Srbiji i da u tom pogledu vlada očekuje veliku pomoć Univerziteta Singidunum, kao i drugih fakulteta i Univerziteta.
Kako je istakao Stanišić, cilj Univerziteta Singidunum je da pomogne vladi da stvori bolji ambijent kako bi zajedno postigli što bolje rezultate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana