Tekst objavljen: 10.03.2015 6:55        


BEOGRAD, 23. februara (Tanjug) - Bord direktora MMF-a danas je doneo pozitivnu odluku o programu strukturnog prilagodjavanja i fiskalne konsolidacije Srbije, što je za Srbiju veliko priznanje, izjavio je večeras ministar finansija Dušan Vujović. On je, gostujući u Dnevniku TV Pink, rekao da je ovaj aranžman priznanje svim gradjanima koji su žrtvu već podneli smanjenjem penzija i plata.

VujoviĆ: AranĆman priznanje da Ćna nije uzaludna

BEOGRAD, 23. februara (Tanjug) - Bord direktora MMF-a danas je doneo pozitivnu odluku o programu strukturnog prilagodjavanja i fiskalne konsolidacije Srbije, što je za Srbiju veliko priznanje, izjavio je večeras ministar finansija Dušan Vujović.
On je, gostujući u Dnevniku TV Pink, rekao da je ovaj aranžman priznanje svim gradjanima koji su žrtvu već podneli smanjenjem penzija i plata.
Ovo je, kako je naveo, podstrek svima da bi trebalo podržati program reformi i zdrav ekonomski put.
"Aranžman je priznanje i za stručni rad Vlade Srbije, za posvećenost zemlje, premijera Aleksandra Vučića i podsticaj da istrajemo na reformama", rekao je Vujović.
Prema njegovim rečima, Srbija već ostvaruje "impresivne" rezultate.
"Smanjili smo deficit, imamo suficit u prvih 40 dana ove godine, i ako se tako nastavi očekujemo da ćemo izvesti Srbiju na put ekonomskog oporavka", poručio je on.
Srbija je u poslednjih 15 godina imala tri sporazuma sa MMF-om, od 2001. do 2004. stend-baj aranžman i 2009. aranžman iz predostrožnosti.
Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011. godine, a zamrznut februara naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana