Tekst objavljen: 27.02.2015 1:55        


BEOGRAD, 12. februara - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade ispunjena i poslednja obaveza koju je naša strana imala pred sastanak Borda direktora Medjunarodnog monetarnog fonda, koji će odlučivati o novom aranžmanu iz predostrožnosti sa Srbijom. "Dakle, 23. februara, neće biti odlaganja, Bord direktora MMF-a doneće odluku o sklapanju aranžmana sa Srbijom. Očekujemo povoljan ishod, to će biti

VuĆiĆ:Nema odlaganja, 23. odluka o sklap s MMF

BEOGRAD, 12. februara - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade ispunjena i poslednja obaveza koju je naša strana imala pred sastanak Borda direktora Medjunarodnog monetarnog fonda, koji će odlučivati o novom aranžmanu iz predostrožnosti sa Srbijom.
"Dakle, 23. februara, neće biti odlaganja, Bord direktora MMF-a doneće odluku o sklapanju aranžmana sa Srbijom. Očekujemo povoljan ishod, to će biti važan signal za ceo svet da je Srbija na pravom putu", rekao je on na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
Govoreći o deficitu budžeta, Vučić je rekao da Srbija i na dan 11.februar nije bila u deficitu i dodao da će deficit "naravno" biti ostvaren, ali će biti manji od onog koji je predvidjen za kraj godine od 191 milijarde dinara.
Govoreći o kritikama Fiskalnog saveta o nepostojanju konzistentne politike javnog duga, Vučić je rekao da Vlada obično prihvata sve kritike ove institucije, ali ovu ne može jer "ono što radi radi u dogovoru sa Svetskom bankom i MMF-om".
On kaže da ne može prihvatiti ni nepromišljenje najave koje su slate iz Srbije za pojedine svetske agencije da se Srbija sada više zadužuje pred dobijanje aranžmana sa MMF-om jer se predvidja mnogo veći deficit.
"Zzelim da kažem da je to potpuna laž ili potpuna neistina jer mi do juna, jula nemamo potrebe da povećamo javni dug", rekao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana