Tekst objavljen: 18.03.2015 1:55        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi promena školskom sistema, odnosno primena "švajcarskog modela" predstavljala promenu sistema koja Srbiju treba da priliži modernom svetu. Vucičh je na Kopaoniku, odgovarajući na pitanja novinara rekao da je dualni ili švajcarski sistem, gde se učenici i studenti kroz rad i školovanje spremaju za budući rad odnosno zapošljenje,

Vučić:Dualnim sistemom ka modernom svetu

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi promena školskom sistema, odnosno primena "švajcarskog modela" predstavljala promenu sistema koja Srbiju treba da priliži modernom svetu.
Vucičh je na Kopaoniku, odgovarajući na pitanja novinara rekao da je dualni ili švajcarski sistem, gde se učenici i studenti kroz rad i školovanje spremaju za budući rad odnosno zapošljenje, već proban kod nas i da se nešto u tom smislu već radilo sa lokalnom samoupravom i privatnicima.
Kako je dodao, ove godine tu sigurno ništa neće moći da se uradi složivši se sa konsatacijom novinara da će biti potrebna ne samo promena zakonodavstva već i mnogo toga još.
On je ukazao da će to značiti promenu svega, da će to biti najvažnija mera i da će nas približiti modernom svetu.
Premijer je izrazio očekivanje da će se promena u obrazovanju, odnosno primena dualnog sistema obrazovanja primenjivati od 2016, 2017 godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana