Tekst objavljen: 18.03.2015 1:00        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - O ceni struje vlada će odluciti najverovatnije izmedju 15. i 20. marta, rekao je danas na Kopanoiku premijer Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o eventualnom uvodjenju akciza na električnu energiju. Pitanje Železare trebalo bi da bude izvesnije do 10. martam pa bi nakon toga vlada mogla da se pozabavi pitanjem akcize na struju, naveo je premijer, koji je na konferenciji za novinare bio izričiti u pogl

VuĆiĆ: O ceni struje sredinom marta

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - O ceni struje vlada će odluciti najverovatnije izmedju 15. i 20. marta, rekao je danas na Kopanoiku premijer Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o eventualnom uvodjenju akciza na električnu energiju.
"Povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) predvidjeno je u dogovoru sa MMF-om kao krajnja mera, ali ta mogućnost u ovakvim okolnostima ne postoji", rekao je premijer novinarima na Kopaonik biznis forumu.
Da su nam cifre takve da u prva dva meseca beležimo minus od 35 ili 40 milijardi dinara, onda bi obaveza Vlade Srbije bila da o tome misli, rekao je Vučić.
On je podsetio da je Srbija u prva dva meseca ove godine zabeležila suficit od 1,895 milijardi dinara, a prethodno je predvidjeno da se u tom periodu ostvari deficit od 27 milijardi. U dogovoru sa Medjunarodnim monetarnim fondom, do kraja prvog kvartala predvidjen je deficit od 55 milijardi dinara, rekao je Vučić i dodao da ne očekuje minus veći od 25-27 milijardi u prva tri meseca.
"Sa ovim ciframa, povećanje PDV-a ne dolazi u obzir", zaključio je Vučić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana