Tekst objavljen: 18.03.2015 12:35        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vraćanje nekih penzija na raniji nivo biti moguće tek kad ozdravimo zemlju, i dodao da je cilj vlade da to uradi da bi doslo do veće potoršnje. On je na konferenciji za novinare u okviru Biznis foruma rekao da potrošnja ni sada nije smanjena, navodeći kao primer da su sada prihodi od PDV-a na nivou od 69,5 milijardi.

VuĆiĆ: NeĆemo podizati penzije dok ne ozdravimo zemlju

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vraćanje nekih penzija na raniji nivo biti moguće tek kad ozdravimo zemlju, i dodao da je cilj vlade da to uradi da bi doslo do veće potoršnje.
On je na konferenciji za novinare u okviru Biznis foruma rekao da potrošnja ni sada nije smanjena, navodeći kao primer da su sada prihodi od PDV-a na nivou od 69,5 milijardi.
"To pokazuje da potoršnja nije smanjena, već je nesto povećan broj zaposlenih i isto tako da je nešto povećana naplata, ali to nije dovoljno za ozbiljniji rast, za to nam je potrebna veća potrošnja", izjavio je Vučić.
On je dodao da ne može da obeća da će da rusi sporazum sa MMF da bi zadovoljio nekoga u Srbiji.
Do povećanj penzija će, kako je naveo, doći teka kad budemo sigurni da smo javne finansije ozdravili, a takodje i javna preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana