Tekst objavljen: 18.03.2015 12:45        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da povećanje PDV-a u Srbiji ne dolazi u obzir, a o mogućnosti uvodjenja akciza na električnu energiju, dodao je tek će se razmišljati. "Povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) predvidjeno je u dogovoru sa MMF-om kao krajnja mera, ali ta mogućnost u ovakvim okolnostima ne postoji", rekao je premijer novinarima na Kopaonik biznis forumu.

VuĆiĆ: Ne dolazi u obzir da poveĆamo PDV

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da povećanje PDV-a u Srbiji ne dolazi u obzir, a o mogućnosti uvodjenja akciza na električnu energiju, dodao je tek će se razmišljati.
"Povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) predvidjeno je u dogovoru sa MMF-om kao krajnja mera, ali ta mogućnost u ovakvim okolnostima ne postoji", rekao je premijer novinarima na Kopaonik biznis forumu.
Da su nam cifre takve da u prva dva meseca beležimo minus od 35 ili 40 milijardi dinara, onda bi obaveza Vlade Srbije bila da o tome misli, rekao je Vučić.
On je podsetio da je Srbija u prva dva meseca ove godine zabeležila suficit od 1,895 milijardi dinara, a prethodno je predvidjeno da se u tom periodu ostvari deficit od 27 milijardi. U dogovoru sa Medjunarodnim monetarnim fondom, do kraja prvog kvartala predvidjen je deficit od 55 milijardi dinara, rekao je Vučić i dodao da ne očekuje minus veći od 25-27 milijardi u prva tri meseca.
"Sa ovim ciframa, povećanje PDV-a ne dolazi u obzir", zaključio je Vučić.
O akcizama na struju razgovaraće se, dodao je premijer, tek kad se reši problem Železarem naglasivši da Srbija ima ubedljivo najjeftiniju struju u Evropi, te da su cene do 30 odsto niže.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana