Tekst objavljen: 18.03.2015 12:45        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jedan od najvećih problema za Srbiju to što ne koristi novac koji ima na rasoplaganju za kapitalne investicije. "To je zato što smo nesposobni da brzo izradimo projekte. Za to su i formirane 'delivery units' da se izvrši kontrola ministarstava, da se vidi koji nije obezbedio projekte i da se to ubrza", rekao je Vučić za RTS nakon učeš

Vučić: Najveći problem nedostatak projekata

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jedan od najvećih problema za Srbiju to što ne koristi novac koji ima na rasoplaganju za kapitalne investicije.
"To je zato što smo nesposobni da brzo izradimo projekte. Za to su i formirane 'delivery units' da se izvrši kontrola ministarstava, da se vidi koji nije obezbedio projekte i da se to ubrza", rekao je Vučić za RTS nakon učešća na Kopaonik Biznis forumu.
On je rekao da je Srbija da to što je Srbija ostvarila suficit od dve milijarde predstavalja "ogroman uspeh".
"Povećana je i potrošnja, akzice, naplata neporeskih prihoda", dodao je on.
Premijer je istakao značaj projekata pruge Beograd-Budimpešta, "Beograd na vodi", ali je naglasio da pored njih država mora da promeni odnos prema privatnom sektoru.
"Srbija je danas na dobrom putu, samo da to izdržimo. Imamo plan kojeg se čvrsto držimo", dodao je on.
Vučić je ukazao i da je jedan od problema to što javna preduzeća nisu profitabilna, to što su uglavnom imali lažne izveštaje da su u plusu.
"Nateraćemo ih da se reformišu", rekao je Vučić, dodavši da se to odnosi i na EPS, kao najveće javno preduzeće.
U tom kontekstu on je rekao da očekuje da ponovo, posle majskih poplava, počne obnovljena proizvodnja uglja i električne energije, što će podići BDP.
Takodje, premijer očekuje da se uskoro nadje rešenje za pribojski FAP, a petrohemija je oblast koja će predstavljati najevću brigu do prve revizije MMF u maju.
On je podsetio da su se do sada četiri kompanije javile za Železaru u Smederevu, a da se do 6. marta očekuju ponude, odnosno da do maja ili juna Železara počne da funkcioniše kao profitabilna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana