Tekst objavljen: 26.02.2015 12:30        


ZAGREB, 11. februara (Tanjug) - Hrvatski ministar privrede Ivan Vrdoljak ocenio je "glupom" ideju o izvozu sirove nafte iz Hrvatske koja bi se preradjivala u susednim zemljama i istakao da madjarski MOL nije doneo bilo kakvu odluku u tom smislu, kao i da Zagreb ima načine da zaustavi eventualni takav ishod. Hrvatski mediji su ovih danas spekulisali o navodnim planovima MOL-a da naftu koja je izvadjena u Hrvatskoj preradjuje u rafinerijama susedni

Vrdoljak: Gašenje Rafinerije Sisak bilo bi glupo

ZAGREB, 11. februara (Tanjug) - Hrvatski ministar privrede Ivan Vrdoljak ocenio je "glupom" ideju o izvozu sirove nafte iz Hrvatske koja bi se preradjivala u susednim zemljama i istakao da madjarski MOL nije doneo bilo kakvu odluku u tom smislu, kao i da Zagreb ima načine da zaustavi eventualni takav ishod.
Hrvatski mediji su ovih danas spekulisali o navodnim planovima MOL-a da naftu koja je izvadjena u Hrvatskoj preradjuje u rafinerijama susednih zemalja.
"Ako neko misli da sirovu naftu iz Hrvatske izvozi, a da rafineriju u Sisku ugasi, moram reći da je to iz ekonomskog, ekološkog, industrijskog i saobraćajnog aspekta glupo, a glupe odluke u Ini se više ne smeju donositi", rekao je Vrdoljak, a prenosi Seebiz.
On je podvukao da za sada nema nikakve odluke koje bi potvrdile takve planove MOL-a, ali je naglasio da treba ulagati u rijecku i sisacku rafineriju i preradjivati hrvatsku naftu u Sisku.
Vrdoljak je, takodje, istakao da "hrvatska drĆava ima alate i načine kako da zaustavi eventualni izvoz sirove nafte iz Hrvatske na preradu u neke druge zemlje", navodi portal.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana