Tekst objavljen: 18.03.2015 10:30        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahovic izavio je danas da je Vlada Srbije od prošlogodišnjeg foruma postigla neosporne ruzultate kao sto je usvajanje nekoliko ključnih zakona, a da će kljucno reformsko pitanje u ovoj godini biti restrukturirnje i pocetak privatizacije velikih javnih preduzeca . On je otvarajući Kopaonik biznis forum medju pozitivnim dometima vladen naveo usvajanje Zakon

Vlahović:Za  godinu dana neosporni rezultati Vlade

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahovic izavio je danas da je Vlada Srbije od prošlogodišnjeg foruma postigla neosporne ruzultate kao sto je usvajanje nekoliko ključnih zakona, a da će kljucno reformsko pitanje u ovoj godini biti restrukturirnje i pocetak privatizacije velikih javnih preduzeca .
On je otvarajući Kopaonik biznis forum medju pozitivnim dometima vladen naveo usvajanje Zakona o radu, zakona o privatizavji i stecaju Zakona o planiranju i izgradnji i zakona o izmenma i dopunama zakona o penzijskom osiguranju.
"Ohrabruje nas rešenost vlade da paralelno sa fiskalnom konsolidacijom u koju je krenula sprovede i strukturne reforme", istakao je Vlahović.
On je kao pozitivan doprinos ekonomkom oporavku naveo i sporazum sa MMF koji kako je rekao daje cvrsće grancije da će se sprovesti kljucne reforme, a na drugoj strani aranžman će doprineti povećanju kreditnog rejtinga Srbije sto ce pozitivno uticati na strane investicije.
Sve navedene mere strukturnih reformi neće dati benefite u kratkom roku ali, ali bez njih nema ni stvaranja jake privrede i zato je potreban konsenzus i privrede i sindikalne i akadremske elite, zakljucio je Vlahović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana