Tekst objavljen: 17.03.2015 12:20        


BEOGRAD, 2. marta (Tanjug) - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović očekuje da će 22. Po redu Kopaonik Biznis forum, koji počinje sutra, istaći potrebu brzog restruktuiranja javnih preduzeća, jer je to kritična tačka za uspeh strukturnih reformi. Vlahović je za Tanjug uoči Kopaoik Biznis foruma rekao da će neke od tema biti i da li je Srbiji neophodna "labavija" monetarna politika u situaciji kada imamo fiskalno odgovornu polit

Vlahović:Raste interes za Kopaonik Biznis forum

BEOGRAD, 2. marta (Tanjug) - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović očekuje da će 22. Po redu Kopaonik Biznis forum, koji počinje sutra, istaći potrebu brzog restruktuiranja javnih preduzeća, jer je to kritična tačka za uspeh strukturnih reformi.
Vlahović je za Tanjug uoči Kopaoik Biznis foruma rekao da će neke od tema biti i da li je Srbiji neophodna "labavija" monetarna politika u situaciji kada imamo fiskalno odgovornu politiku, kao i da li vlada, povećanjem fiksnih investicija, može pozitivno da utiče na ekonomsku aktivnost i rast privrede.
"Interesovanje za Kopaonik biznis forum je iz godine u godinu sve veće. To je jedinstven dogadjaj u našoj zemlji, jer na jednom mestu u tri dana, okuplja sve značajne činioce koji svojim delovanjem utiču na srpsku ekonomiju" , istakao je Vlahović, govoreći o tradicionalnom ekonomskom skupu čija je tema ove godine "Srbija 2015-30: Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacija društvaĆ.
Vlahović je posebno istakao da Kopaonik biznis forum već godinama unazad promoviše kompanije s brzim rastom, koje svoj rast i razvoj zasnivanju na inovacijama.
"Tako nešto je potrebno našoj zemlji, rast na inovacijama a ne rast koji se temelji na nekim drugim pretpostavkama", ocenio je predsednik Saveza ekonomista.
Kao i svake godine, Savez ekonomista Srbije će na kraju, trećeg dana "Kopaonik biznis foruma", objaviti "Kopaonik konsenzus" koji će sadrzati sve zaključke Foruma, najavio je Vlahović, izražavajući nadu da će taj "Kopaonik konsenzus" biti jednako poštovan kao i prošlogodišnji.
"Podsetiću, mi smo prošle godine ukazali na neophodnost strukturnih reformi, odnosno i reforme javnog sektora i ja sa zadovoljstvom mogu da kažem, da je najveći deo tih zaključaka upravo uključen u reformsku agendu rada vlade", primetio je Vlahović.
Organizatori 22. Kopaonik biznis foruma 2015 su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana