Tekst objavljen: 10.03.2015 3:30        


NJUJORK, 23. februara (Tanjug) - Izvoznici u Litvaniji, Letoniji i Estoniji, zemljama članicama evrozone, mogu da očekuju da će njihov izvoz u Rusiju pasti za petinu u ovoj godini, piše njujorška agencija Blumberg. U Rusiji, kako navodi Blumberg, završi oko 4,4 odsto ukupnog izvoza iz Litvanije, 6,3 odsto iz Letonije, i 5,5 odsto iz Estonije. Prema procenama Danske banke, ukupna vrednost robe i usluga koje ove tri države izv

Visoka cena ruske krize po susedne zemlje

NJUJORK, 23. februara (Tanjug) - Izvoznici u Litvaniji, Letoniji i Estoniji, zemljama članicama evrozone, mogu da očekuju da će njihov izvoz u Rusiju pasti za petinu u ovoj godini, piše njujorška agencija Blumberg.
U Rusiji, kako navodi Blumberg, završi oko 4,4 odsto ukupnog izvoza iz Litvanije, 6,3 odsto iz Letonije, i 5,5 odsto iz Estonije. Prema procenama Danske banke, ukupna vrednost robe i usluga koje ove tri države izvezu u Rusiju mogla bi pasti izmedju 18 i 25 odsto u ovoj godini, što bi baltičke države moglo koštati ukupno 690 miliona evra u ovoj godini.
Kako je navodi njujorška agencija, tri baltičke države su takodje snizile svoje prognoze privrednog rasta za ovu godinu za izmedju 1,3 i 1,7 procentnih poena u poredjenju sa prethodnom godinom.
Na osnovu procena Medjunarodnog monetarnog fonda bruto društvenih proizvoda navedenih zemalja za 2014. godinu, privrede Litvanije, Letonije i Estonije su praktično uskraćene za oko 1,58 milijardi dolara potencijalnog privrednog rasta od izbijanja rusko-ukrajinske krize početkom prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana