Tekst objavljen: 07.12.2016 11:21        


Evro se povukao sa tronedeljnog maksimuma u utorak, dok su, uoči ovonedeljnog sastanka Evropske centralne banke (ECB) o programu kvantitativnih olakšica, ulozi koji se odnose na tržišnu volatilnost najviši od juna, od kada je izglasan Bregzit. 

Vesti sa tržišta

Najveći rast industrijskih porudžbina u Nemačkoj u poslednje dve godine zabeležen u oktobru, uticao je na jačanje evra pre nego što je procurela vest o mogućim izborima u Italiji već u februaru koja je uznemirila investitore.

Evro je potom oslabio 0,2 procenta na 1,0743 dolara u toku prepodneva.
Nemoć dolara da pređe nivo od 1,05 dolara za evro posle italijanskog referenduma ohrabrilla je tržišne aktere koji pozivaju na zaustavljanje daljeg jačanja "zelene valute" do kog je došlo posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

Bilo kakva promena pravca monetarne politike ECB-a bi bila generalno se smatra pozitivnom za evro, nakon skoro dve godine štampanja novca.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u utorak na nivou od 123,00/30. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je blago oslabio na 123,05/35, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 11,9 miliona evra po prosečnom kursu od 123,2680. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na 123,10/40.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 1.798 miliona dinara na nivou od 2,70 - 2,83.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
valutna berza Međunarodnim monetarnim fondom vesti sa tržišta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana