Tekst objavljen: 23.06.2015 11:35        


Evro je ojačao u odnosu na siguran jen i švajcarski franak u ponedeljak, nakon što je nov predlog Grčke za rešenje dužničke krize te zemlje uticao na rast očekivanja o postizanju dogovora između Atine i kreditora, što je pojačalo tražnju za rizičnijim ulaganjima. Lideri iz evrozone otpočeli su hitan sastanak u ponedeljak, gde EU zvaničnici pozdravljaju predloge koji su dobra osnova kako bi se izbegao bankrot Grčke.&nbs

Vesti sa tržišta

Grčko tržište akcija ostvarilo je rast od skoro 7,0 procenata a evropske cene akcija su takođe skočile.
Evro je ojačao 0,4 procenta na 139,85 jena. U odnosu na švajcarski franak, ojačao je 0,4 procenta na 1,0457 franaka.

Evro je ranije ojačao na 1,1404 dolara, nakon što je EU pohvalila predloge Atine, ali je ubrzo izgubio dobitke pošto je dolar ojačao u odnosu na većinu glavnih valuta. U prepodnevnim satima, evro je oslabio 0,1 procenat na 1,1339 dolara.

Dolar je porastao 0,2 procenta u odnosu na korpu glavnih valuta na 94,272 poena, u najvećoj meri zbog jačanja dolara prema evru.

Mnogi investitori su i dalje oprezni zato što nije najjasnije u kojoj meri će predlozi Grčke omogućiti dalje smanjenje troškova i povećanje poreza da bi zadovoljili kreditore.

U ponedeljak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 120,55/85. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je oslabio na 120,60/90, uz fluktuacije od pet para.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 5.180 miliona dinara na nivou od 4,20 do 4,50.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu devizno tržište međuvalutna berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana