Tekst objavljen: 18.03.2015 2:06        


SUBOTICA, 03. marta (Tanjug) - Subotički poljoprivrednici iskazali su veliko interesovanje za kredite lokalnog Fonda za razvoj poljoprivrede, tako da je umesto planiranih 15 podeljeno 22 miliona dinara kredita, rečeno je Tanjugu u ovom fondu. Prema rečima Ivana Budinčevića iz ovog fonda, zahteve za odobravanje kredita podnelo je ukupno 46 poljoprivrednika, koji su zatražili više od 30 miliona dinara.

Veliko interesovanje paora za kredite Fonda za razvoj

SUBOTICA, 03. marta (Tanjug) - Subotički poljoprivrednici iskazali su veliko interesovanje za kredite lokalnog Fonda za razvoj poljoprivrede, tako da je umesto planiranih 15 podeljeno 22 miliona dinara kredita, rečeno je Tanjugu u ovom fondu.
Prema rečima Ivana Budinčevića iz ovog fonda, zahteve za odobravanje kredita podnelo je ukupno 46 poljoprivrednika, koji su zatražili više od 30 miliona dinara.
Medjutim, 14 zahteva je odbijeno, dva podnosioca su odustala, tako da su krediti odobreni za ukupno 30 poljoprivrednih proizvodjača u ukupnom iznosu od 22 miliona dinara.
Broj podnosilaca, kako dodaje, govori o velikom interesovanju poljoprivrednika za ova sredstva, kao i o povoljnosti kreditiranja preko ovog fonda.
"Do 500.000 dinara kredita instrument obezbedjenja je menica, to predstavlja jeftin instrument i imali smo dosta zahteva za odobravanje kredita do tog iznosa", navodi Budinčević.
Kamata na ove kredite, kako je precizirao, iznosi dva odsto, rok otplate je četiri godine, uz jednu godinu grejs perioda i kvartalnu otplatu.
"Fond će se ove godine finansirati isključivo iz povrata anuiteta. Na svu sreću, finansijska disciplina korisnika kredita je zadovoljavajuća, tako da ćemo moći da ispoštujemo program poslovanja i finansijski plan za 2015. godinu", rekao je Budinčević Tanjugu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana