Tekst objavljen: 11.03.2015 1:15        


LONDON, 24. februara (Tanjug) - Irski niskotarifni avioprevoznik Er Lingus (Aer Lingus) prijavio je danas skok operativnog profita od 18 odsto na 72 miliona evra u prošloj godini, jer je kompanija povećala broj letova na dugim rutama. Zbog jednokratnih troškova povezanih sa rešavanjem pitanja finansiranja penzionog programa, Er Lingus je registrovao gubitak pre oporezivanja od 180 miliona evra, javlja britanski javni servis B

Uzleteo profit Er Lingusa na nivoe pske krize

LONDON, 24. februara (Tanjug) - Irski niskotarifni avioprevoznik Er Lingus (Aer Lingus) prijavio je danas skok operativnog profita od 18 odsto na 72 miliona evra u prošloj godini, jer je kompanija povećala broj letova na dugim rutama.
Zbog jednokratnih troškova povezanih sa rešavanjem pitanja finansiranja penzionog programa, Er Lingus je registrovao gubitak pre oporezivanja od 180 miliona evra, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.
Avio-kompanija je, takodje, saopštila da je prošle godine prvi put u istoriji prevezla 11 miliona putnika na dugim i kratkim rutama, kao i da rukovodstvo kompanije prihvata ponudu da predje u ruke IAG-a, vlasnika Britiš ervejza.
Er Lingus je svoju bazu na londonskom aerodromu Hitrou prošle godine prebacio sa terminala 1 na terminal 2, što je, prema saopštenju kompanije, donelo značajna poboljšanja u iskustvu putnika.
Za IAG-ovo preuzimanje Er Lingusa potrebno je odobrenje irske vlade, koja u irskoj avio-kompaniji poseduje udeo od 25 odsto, dok rivalska kompanija Rajaner poseduje skoro 30 odsto akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana