Tekst objavljen: 04.04.2017 12:38        


VRNJAČKA BANJA, 4. aprila (Tanjug) - Kompanija "Cepter" namerava da u hotel "Zvezda 1" u Vrnjačkoj Banji, koji su platili 1,4 miliona, uloži još 10 miliona evra, renoviraju ga i podignu kategoriju. Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je za Tanjug da su zadovoljni što je Cepter kupio hotel Zvezdu jer su i pre prodaje od kompanije dobili pismo sa garancijama i visini sredstava koje bi uložili u hotele.

Urović: Zadovoljni smo što je Cepter kupio hotel Zvezdu

Prema Đurovićevim rečima, pred kraj letnje sezone, krajem septembra, plan je da se hotel Zvezda potpuno zatvori, i da se renovira do proleća 2018. godine.

"Zadovoljni smo jer smo uspeli da napravimo zajednički interes. I ove godine će biti aktuelna turistička sezona u Vrnjačkoj Banji koja se odnosi na kongresni turizam, seminare i radničko-sportske igre, a koji donose desetine hiljada noćenja godišnje, jer će se rekonstrukcija Zvezde vršiti uporedo", istakao je Đurović, napominjući da je kongresna sala u Zvezdi 1 jedna od najvećih u Srbiji, i da prima oko 1.200 ljudi.

Hotel Zvezdu 1, koja se nalazi na samoj Promenadi u Vrnjačkoj Banji i koja je najvrednija imovina HTP "Fontane" koja je u stečaju, kupila je firma "Centrotekstil", čiji je vlasnik biznismen Filip Cepter.

Hotel Zvezda 1 kupljen je za 179 miliona dinara, što je oko 1,4 miliona evra. Ukupna površina hotela Zvezda 1 je 11.455 kvadratnih metara.

Pored Zvezde 1 prodat je i kafe Ssvajcarija koji se takođe nalazi na glavnom šetalištu u Vrnjačkoj Banji, preko puta Zvezde. Ovaj objekat kupila je za oko 910.000 evra firma "Aciko-komerc" iz Kraljeva.

"Zadovoljni smo jer smo uspeli da animiramo najveće i najjače ulagače u Srbiji. Očekujemo da već ovih dana započnu rekonstrukcije prodatih objekata, kako bi se već naredne godine podigla kategorizacija, do 4 i 5 zvezdica", rekao je predsednik opštine Vrnjačka Banja.

U Vrnjačkoj Banji je u pripremi i prodaja oko 10.000 kvadratnih metara kostura hotela Zvezda 2, koji je u sivoj gradnji i sa čijim se radovima stalo još početkom 90-ih godina, a postoje naznake da je za kupovinu ovog objekta, kao i za hotel ĆFontanaĆ, zainteresovana je kompanija Filipa Ceptera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana