Tekst objavljen: 17.03.2015 6:26        


MILANO, 2. marta (Tanjug) - Ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev očekuje da će recesija biti kratka i da će privredni rast biti obnovljen u trećem i četvrtom tromesečju ove godine. On je na predavanju koje je održao na univerzitetu u Milanu ocenio da će pozitivan doprinos izvoza bruto domaćem proizvodu (BDP) u 2015. godini biti šest do sedam odsto. Medjutim, zbog pada obima investicija i potrošačke tražnje pad BDP

Uljukajev predvidja kratku recesiju i rast Bodine

MILANO, 2. marta (Tanjug) - Ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev očekuje da će recesija biti kratka i da će privredni rast biti obnovljen u trećem i četvrtom tromesečju ove godine.
On je na predavanju koje je održao na univerzitetu u Milanu ocenio da će pozitivan doprinos izvoza bruto domaćem proizvodu (BDP) u 2015. godini biti šest do sedam odsto. Medjutim, zbog pada obima investicija i potrošačke tražnje pad BDP će biti oko tri odsto, preneo je Tas.
Kako je ranije rekao direktor odeljena za makroekonmsku prognozu ministarstva za ekonomski razvoj Kiril Tremasov, BDP Rusije je u januaru 2015. smanjen 1,5 odsto.
"U januaru je, prema preliminarnim procenama, BDP smanjen 1,5 odsto u odnosu na januar prošle godine. Prilagodjavanje privrede novim spoljašnjim i unutrašnjim uslovima će potrajati dva-tri tromesečja i već na jesen možemo videti prve znake preokreta poslovnog ciklusa", kazao je on.
Prema najnovijoj prognozi Ministarstva za ekonomski razvoj u 2015. godini se očekuje pad privrede Rusije od oko tri odsto, pri scenariju koji predvidja prosečnu godišnju cenu nafte od 50 dolara za barel, navodi Tas.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana