Tekst objavljen: 18.03.2015 2:15        


KIJEV, 3. marta (Tanjug) - Nacionalna banka Ukrajine odlučila je da od 4. marta poveća stopu na kredite za refinansiranje sa 19,5 na 30 odsto, rekla je danas novinarima u Kijevu direktorka banke, Valerija Gontareva. Stopa će se primenjivati za kratkoročne refinansirajuće pozajmice.

Ukrajina povećava kamatnu stopu na 30 odsto

KIJEV, 3. marta (Tanjug) - Nacionalna banka Ukrajine odlučila je da od 4. marta poveća stopu na kredite za refinansiranje sa 19,5 na 30 odsto, rekla je danas novinarima u Kijevu direktorka banke, Valerija Gontareva.
Stopa će se primenjivati za kratkoročne refinansirajuće pozajmice.
Ranije danas ukrajinska agencija Unian je objavila, pozivajući se na izvor na finansijskom tržištu, da je Nacionalna banka odlučila da i ključnu kamatnu stopu poveća na 30 odsto, sa 19,5 procenata.
"Ključna stopa će biti 30 odsto", kazao je sagovornik agencije, ne precizirajući datum od kog će stopa biti povećana. Prema njegovim rečima, odluka regulatora će biti objavljena uskoro.
Nacionalna banka Ukrajine je u januaru ove godine, smanjila obim refinansiranja 3,4 puta u odnosu na decembar, na 12,77 milijardi grivni (472 miliona evra).
U celoj 2014. godini obim refinansiranja u odnosu na 2013. godini je povećan tri puta, na 222,3 milijarde grivni, objavio je Unian.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana