U

IzvorTANJUG

Tekst objavljen: 26.02.2015 11:15        


AMSTERDAM, 11. februara (Tanjug) - Holandski proizvodjač piva "Hajenken" očekuje usporen rast prodaje i pad profita i marži u ovoj godini u odnosu na 2014. kada su ostvareni bolji poslovni rezultati nego što se očekival. Holandska kompanija, koja uključuje marke Hajenken i Amstel, treći najveći proizvodjač piva u svetu, zbog razvoja tržista u zemljama u usponu kao i održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu zabeležila je prošle god

U

AMSTERDAM, 11. februara (Tanjug) - Holandski proizvodjač piva "Hajenken" očekuje usporen rast prodaje i pad profita i marži u ovoj godini u odnosu na 2014. kada su ostvareni bolji poslovni rezultati nego što se očekival.
Holandska kompanija, koja uključuje marke Hajenken i Amstel, treći najveći proizvodjač piva u svetu, zbog razvoja tržista u zemljama u usponu kao i održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu zabeležila je prošle godine rast prodaje u Africi, Americi i Aziji, prenosi Rojters.
U Zapadnoj Evropi, kompanija je prošle godine zabeležila stabilan profit i prodaju dok je na istoku kontinenta zabeležen znatan pad.
Operativni profit kompanije, koja planira otpuštanje radne snage u ovoj godini, povećan je prošle godine 6,4 odsto na 3,13 milijardi evra što je iznad ovčekivanih 3,11 miljardi evra.
Kompanija očekuje dalji rast profita u ovoj godini ali usporenijim tempom nego prethodne kada je prodaja posebno u prvom semestru značajno povećana.
Planirani rast operativne marže za prošlu godinu bio je 40 baznih poena, medjutim, ona je dostigla rast od 90 baznih poena.
Predvidjeni rast marže za ovu godinu mogao bi biti ispod 40 baznih poena zbog gašenja pojedinih aktivnosti u Meksiku, što bi moglo da smanji maržu za čak 25 poena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana