Tekst objavljen: 24.03.2017 11:02        


Univerzitet u Beogradu i Gradska uprava grada Beograda pozvali su studente završnih godina da se prijave za učešće u programu "Univerzitetska radna praksa - BG praksa 2017".

U ovogodišnjem programu BG prakse 226 mesta za studente

Kako je saopštila Gradska uprava, u programu univerzitetske radne prakse ove godine moći će da učestvuje ukupno 226 studenta u 16 unutrašnjih organizacionih jedinica Gradske uprave, 14 gradskih preduzeća, 11 ustanova kulture i tri gradske opštine grada Beograda.

Program omogućava studentima da po jedinstvenom modelu obavljaju stručnu praksu u javnim i javnim komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture, kao i gradskim opštinama i steknu praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i na taj način unaprede svoje akademsko obrazovanje.

Program BG praksa 2017. realizovaće se kao tromesečna praksa uz mentorsku podršku, a planirani početak je 15. jun.

Svim studentima, polaznicima programa tokom trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz i mentorska podrška, a angažovanje u programu nosi i određeni broj dodatnih ESPB bodova kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu.

Na konkurs se isključivo elektronski mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina u skladu sa navedenim uslovima konkursa, a za sve studente neophodno je da prilože i skeniranu potvrdu o redovnom studiranju.

Rok za prijavu je 17. april u ponoć, a tekst konkursa sa svim detaljima dostupan je na sajtu Centra za razvoj karijere www.razvojkarijere.bg.ac.rs .

U saopštenju se podseća da je u proteklih sedam godina realizacije ovog programa, preko 1.650 studenata sa 26 fakulteta Univerziteta u Beogradu steklo je prvo radno iskustvo u institucijama čiji je osnivač grad.

Naglašava se i da je preko 95 odsto polaznika prošlogodisnjeg programa BG prakse u upitniku odgovorilo da bi praksu preporučili mlađim kolegama.

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata obavio je istraživanje pod nazivom "Gde su i šta rade bivše generacije polaznika BG prakse", koje je realizovano na uzorku od 330 ispitanika i pokazalo je da studenti BG praksu prepoznaju kao "dobru šansu, kao sjajan prelaz", kako kažu, od studiranja ka radnim navikama, priliku da se naučeno primeni u praksi, da se unaprede komunikacija i timske veštine, sazna kako izgledaju poslovne procedure i procesi.

Prema tom istraživanju, prvo zaposlenje našlo je ubrzo po diplomiranju 66 odsto studenata, a najveći broj diplomiranih, 49 procenata zaposlio se u privatnom, 14 odsto u javnom sektoru, 13 odsto u obrazovanju i nauci (od škola stranih jezika do fakulteta, instituta), a nešto manji broj studenata prvo radno iskustvo nakon BG prakse steklo je u oblasti pravosudja, revizorskim kućama, nevladinom sektoru itd. ili je napravilo samostalne korake ka preduzetničkoj karijeri.

Veoma mali broj studenata, učesnika u istraživanju prvi posao potražilo je van zemlje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradska uprava Beograd studenti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana