Tekst objavljen: 07.03.2015 3:40        


BEOGRAD, 20. februara (Tanjug) - Iako broj domaćih turista u celoj zemlji opada, Novi Sad je jedan od retkih gradova koji se može pohvaliti njihovim povećanjem. Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević rekao je za Tanjug da je Novi Sad u prošloj godini ostvario 11,8 odsto noćenja više nego 2013. a na povećanje broja turista u najvećoj meri je uticao veliki broj manifestacija i novosadskih kulturnih dogadjaja.

U Novom Sadu raste broj domaćih turista

BEOGRAD, 20. februara (Tanjug) - Iako broj domaćih turista u celoj zemlji opada, Novi Sad je jedan od retkih gradova koji se može pohvaliti njihovim povećanjem.
Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević rekao je za Tanjug da je Novi Sad u prošloj godini ostvario 11,8 odsto noćenja više nego 2013. a na povećanje broja turista u najvećoj meri je uticao veliki broj manifestacija i novosadskih kulturnih dogadjaja.
Knežević je na Sajmu turizma u Beogradu rekao Tanjugu da je za privh 11 meseci prošle godine u Novom Sadu ostvaren devizni priliv od turizma od 85 miliona dolara, a očekuje ćeda biti premašen rezultat iz 2013. kada je taj grad od turzima prihodovao 90 miliona dolara.
Prema njegovim rečima, kao i ranijih godina, Turistička organizacija Novog Sada će i ove godine podržati održavanje muzičkog festivala Exit, koji je 2014. proglašen za najbolji evropski festival.
"Sa njima takodje radimo na organizaciji Sajma omladinskog truizma jer želimo da Novi Sad bude i centar mladih", rekao je on.
Direktor TONS je istakao da će ove godine od 21. do 27. aprila u Novom Sadu biti održana manifestacija "Serbian Fashion Week" koja, izmejdu ostalog, ima za cilj da podstakne domaću tekstilnu proizovodnju.
Održavanjem ovog dogadjaja istovremeno je i mogućnost promocije i poboljšanja imidža Novog Sada, rekao je Knežević.
Turistička organizacija pomoći će i udruženju "Veliko kolo koje planira da 4. oktobra obori ginisov rekord u igranju četiri kilometra dugog kola, kao je on.
Namera organizatora je da u kolu učestvuje najmanje 6.000 igrača, do sada se prijavilo oko 4.000, a u obaranju ovog rekorda mogu da učestvuju i gradjani, rekao je Knežević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana