Tekst objavljen: 09.04.2017 15:59        


U Hrvatskoj će od danas stupiti na snagu nove, u proseku pet odsto više cene putarina. Kako prenosi HINA, vozači putničkih automobila koji putuju od Zagreba do Splita, odnosno od ulaza Lučko do izlaza Dugopolje, plaćaće 181 kunu (24,3 evra) umesto dosadašnje 174 kune (23,4 evra), što je za sedam kuna više.

U Hrvatskoj skuplje putarine

Povećanje putarina deo je programa poslovnog i finansijskog restrukturiranja sektora za puteve, čiji ukupni dug premašuje 5,2 milijarde evra.

Odluku o restrukturiranju tog sektora, vlada u Zagrebu je donela sredinom marta, a tom prilikom je ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković pojasnio da kreće reforma ovog sektora, jer se ne želi ići u prodaju ili monetizaciju autoputeva, a povećanje putarina je jedna od mera za podizanje prihoda putara.

Od 1. jula bi, pak, putarine na svim deonicama kojima upravljaju državni koncesionari trebalo da porastu za dodatnih 10 posto, i to samo tokom glavne turističke sezone, do 30. septembra, iz čega će biti isključeni teretni prevoznici, autobusi i slično, najavio je tada Butković, podseća Hina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska cena putarine naplata putarine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana