Tekst objavljen: 03.12.2015 8:07        


ANKARA, 3. decembra (Tanjug) - Antaliju je ove godine posetilo 650.000 ruskih turista manje nego prošle godine, rekao je za rusku agenciju Tas predsednik Direktorata za kulturu i turizam Antalije, Ibrahim Adžar. "Prošle godine je više od tri miliona Rusa posetilo Antaliju, a ove godine 600.000 do 650.000 manje. Međutim, čak i kada se to uzme u obzir, godina je bila prilično stabilna", rekao je Adžar.

U Antaliji ove godine 650.000 Rusa manje

Prema zvaničnoj statistici, prihodi od turizma u Turskoj su prošle godine iznosili 34 milijarde dolara, a Rusi su činili oko 10 odsto ukupnog broja turista.

"Siguran sam da će trenutni problemi u odnosima dve zemlje uskoro biti rešeni. Turska i Rusija i dalje su strateški partneri i to je važan faktor u našoj saradnji. Sankcije koje je Rusija uvela zaista mogu da nam nanesu štetu, ali verujem da je sve to privremeno", kazao je Adžar.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je svoje građane da odustanu od putovanja u Tursku. Građani Rusije, kako se navodi, ne treba da putuju u Tursku zbog pretnji terorističkim napadima na teritoriji te zemlje, a građanima koji se tamo već nalaze preporučeno je da se vrate u zemlju. Ruske turističke agencije takođe su preporučile obustavu prodaje svih putničkih aranžmana za Tursku.

Agencija Rojters procenjuje da će turistički sektor Turske pretrpeti ozbiljne posledice zbog narušenih odnosa dve zemlje, budući da su turska letovališta među najpopularnijim destinacijama za ruske posetioce.

Turska je krajem prošlog meseca oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana