Tekst objavljen: 05.04.2017 9:35        


ATINA, 5. aprila (Tanjug) - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas oprezan optimizam u pogledu skorijeg postizanja dogovora između Grčke i njenih kreditora koji bi omogućio isplatu dalje finansijske pomoći Atini. "Danas osećam veoma značajan i realan napredak u našim razgovorima posle višemesečnog zastoja", rekao je Tusk posle sastanka sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom, a na početku svoje posete Atini, prenosi agencija Frans pres.

Tusk: Vrlo brzo dogovor Atine i kreditora

"Nadam se da smo, u ovoj fazi pregovora, veoma blizu konačnog rešenja", naveo je Tusk, dodajući da obe strane moraju biti oprezne.

Tusk će se, takođe, sastati sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, a njegova poseta Atini dolazi nakon što je grčki ministar finansija Euklid Cakalotos juče ponovo u Briselu pokrenuo pregovore između Grčke i kreditora.

Pregovori između Atine i njenih kreditora - ostalih članica evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda - mesecima su bili u ćorsokaku usled nesuglasica poverilaca oko ublažavanja tereta grčkog duga i budžetskih ciljeva Atine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana