Tekst objavljen: 26.02.2015 7:40        


NJUJORK, 11. februara (Tanjug) - Američka multinacionalna masmedijska korporacija AOL, vlasnik informativnog veb sajta Hafington post i bloga Tek Kranč, ostvarila je veći profit od očekivanog u četvrtom kvartalu 2014, zahvaljujući rastu reklamnih prihoda, ali predvidja slab prihod u ovoj godini. AOL je saopštio da je, ne računajući vanredne stavke, u poslednjem tromesečju 2014. ostvario profit po akciji od 92 centa, dok su analitičari oček

Tromesečni profit AOL-a veći od očekivanja

NJUJORK, 11. februara (Tanjug) - Američka multinacionalna masmedijska korporacija AOL, vlasnik informativnog veb sajta Hafington post i bloga Tek Kranč, ostvarila je veći profit od očekivanog u četvrtom kvartalu 2014, zahvaljujući rastu reklamnih prihoda, ali predvidja slab prihod u ovoj godini.
AOL je saopštio da je, ne računajući vanredne stavke, u poslednjem tromesečju 2014. ostvario profit po akciji od 92 centa, dok su analitičari očekivali 72 centa.
Neto profit grupe povećao se na 59,6 miliona dolara, što je 73 centa po akciji, dok je godinu dana ranije bio 36,0 miliona dolara ili 43 centa po akciji.
Prihod AOL-a povećao se za 4,6 odsto, na 710 miliona dolara, zahvaljujući rastu reklamnih prihoda za 7,6 odsto, na 562,2 miliona dolara.
Analitičari su u proseku očekivali prihod od 721,8 miliona dolara.
AOL je, medjutim, objavio da će na prihod u ovoj godini negativno uticati reorganizacija njegovih prodajnih snaga u prvom polugodju, prenosi Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana