Tekst objavljen: 31.03.2017 10:44        


RIM, 31. marta (Tanjug) - Trgovinski sporovi između SAD i Evrope će naštetiti privrednom rastu i globalnom upravljanju, u vremenima kada Zapad treba da zauzme jedinstven stav protiv nezakonitih trgovinskih praksi, izjavio je danas italijanski ministar za industriju Karlo Kalenda. 

Trgovinski spor SAD i EU pretnja po privredni rast

"Svaki trgovinski sukob između SAD i Evrope bi predstavljao opasnost ne samo za naše ekonomije, već i za regulativu koja se odnosi na upravljanje globalizacijom", rekao je Kalenda novinarima u Rimu.

Zapadne zemlje bi, kako je dodao, trebalo da se uzdrže od trgovinskih sporova "koji bi simbolično ukazali na podele u trenutku kada zapadni svet treba da bude jedinstven u zaštiti sopstvenih građana od nezakonitih trgovinskih praksi".

Istovremeno, generalna direktorka italijanske čeličane Marčegalja, Ema Marčegalja, kaže da bi uvođenje predloženog pograničnog poreza o kom se diskutuje u SAD bilo dovoljan razlog za podnošenje tužbe Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

"Pogranični porez će biti objava trgovinskog rata koji bi trebalo da bude pokrenut pred STO, a kada otpočnete rat onda ne znate gde ćete završiti", rekla je novinarima u Rimu, a prenosi agencija Rojters.
Još uvek je, međutim, moguće da taj predlog ne bude realizovan, i da će sve, kako navodi, biti rešeno u transatlanskim pregovorima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana