Tekst objavljen: 27.02.2015 12:55        


PARIZ, 12. februar (Tanjug) - Jedna od vodećih evropskih naftnih kompanija Total u četvrtom tromesečju prošle godine zabeležila je neto gubitak od 5,658 milijardi dolara, usled obezvredjenja aktive od 6,5 milijardi dolara, vezanog za pad cena nafte, saopšteno je iz te kompanije. A kada se isključi uticaj cena nafte, proizilazi da je ova francuska kompanija, najveća u sektoru sa stanovišta prihoda, u istom periodu ostvarila

Total u gubicima zbog pada cena nafte

PARIZ, 12. februar (Tanjug) - Jedna od vodećih evropskih naftnih kompanija Total u četvrtom tromesečju prošle godine zabeležila je neto gubitak od 5,658 milijardi dolara, usled obezvredjenja aktive od 6,5 milijardi dolara, vezanog za pad cena nafte, saopšteno je iz te kompanije.
A kada se isključi uticaj cena nafte, proizilazi da je ova francuska kompanija, najveća u sektoru sa stanovišta prihoda, u istom periodu ostvarila neto profit od 2,801 milijardu dolara, što je pad od 17 odsto u odnosu na isti kvartal 2014. godine, prenosi francuski list Kapital.
Prihodi su istovremeno opali 19 odsto, na 52,2 milijarde dolara.
Proizvodnja nafte u posmatranom kvartalu dostigla je 2,229 miliona barela dnevno, što je pad od 2,0 odsto, koji se uglavnom duguje isticanju licence u Abu Dabiju, a koja je obnovljena početkom 2015. godine.
Za celu tekuću godinu, Total predvidja rast proizvodnje od osam odsto u odnosu na 2014. godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana