Tekst objavljen: 26.02.2015 4:45        


NJUJORK/LONDON, 11. februara (Tanjug) - Medijska kuća "Tomson Rojters" saopštila je danas da je u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu ostvarila profit zahvaljujući reorganizaciji poslovanja, uz pad prihoda. Neto profit kompanije je u četvrtom tromesečju 2014. iznosio 1,1 milijardu dolara, u odnosu na gubitak od 351 miliona dolara iz istog perioda lane, prenosi Frans pres.

Tomson Rojters ponovo na stazama profita

NJUJORK/LONDON, 11. februara (Tanjug) - Medijska kuća "Tomson Rojters" saopštila je danas da je u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu ostvarila profit zahvaljujući reorganizaciji poslovanja, uz pad prihoda.
Neto profit kompanije je u četvrtom tromesečju 2014. iznosio 1,1 milijardu dolara, u odnosu na gubitak od 351 miliona dolara iz istog perioda lane, prenosi Frans pres.
Prihodi su istovremeno pali dva odsto na 3,2 milijarde dolara, dodaje kompanija.
"Očekujemo rast profitabilnosti u 2015, nakon solidnih rezultata iz protekle godine na nivou cele kompanije. Prošla godina treća je uzastopna u kojoj smo ispunili ili nadmašili finansijsku prognozu", izjavio je izvršni direktor "Tomson Rojtersa", Džejms Smit.
Samo Rojters je od 2013. ukinuo oko 5.500 radnih mesta, mahom u oblasti finansijskog informisanja. Prihodi Rojtersa su prošle godine pali četiri odsto na 319 miliona dolara, dok su prihodi iz četvrtog kvartala od 79 miliona dolara bili na nivou onih iz istog perioda 2013.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana