Tekst objavljen: 26.02.2015 3:40        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Kompanija Telenor Srbija, u četvrtom kvartalu 2014. godine, ostvarila je prihod od 11,0 milijardi dinara (90 miliona evra), što predstavlja rast od 3,0 odsto u poredjenju sa četvrtim kvartalom 2013. godine, saopšteno je danas iz te kompanije. Broj korisnika u toj telefonskoj mreži iznosi 3,2 miliona, što je jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Telenor Srbija povećala prihod tri odsto

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Kompanija Telenor Srbija, u četvrtom kvartalu 2014. godine, ostvarila je prihod od 11,0 milijardi dinara (90 miliona evra), što predstavlja rast od 3,0 odsto u poredjenju sa četvrtim kvartalom 2013. godine, saopšteno je danas iz te kompanije.
Broj korisnika u toj telefonskoj mreži iznosi 3,2 miliona, što je jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine.
"Prva objedinjena ponuda Telenor banke i Telenora donela je našim korisnicima dodatnu vrednost, i taj pravac ćemo nastaviti da negujemo i u naredom periodu", rekao je izvršni direktor finansija Telenora Srbija Erlan Neten.
On je podsetio da je Telenor prvi objavio da će imati ajfone u svojoj ponudi tokom poslednjeg kvartala 2014. i da će kompanija ostati posvećena tome kako bi svojim korisnicima obezbedila najnovije, inovativne proizvode i usluge koji su u isto vreme laki za korišćenje.
U saopštenju se podseća da je Telenor tokom poslednjeg prošlogodišnjeg kvartala značajno proširio svoju 3G mrežu u Srbiji što je dovelo do povećanja pokrivenosti više od 10 odsto.
Cela Telenor grupa ostvarila je u četvrtom kvartalu 2014. godine prihode od 29,1 milijardi norveških kruna, što predstavlja rast prihoda od osnovne delatnosti u iznosu od 5,3 odsto.
Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,1 milijardi norveških kruna (1,06 milijardi evra), dok je EBITDA marža 31,2 odsto, a operativni novčani tok je 3,46 milijardi norveških kruna.
Telenor grupa, kojoj pripada Telenor Srbija, jedan je od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima više od 180 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je, ujedno, najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra, navela je kompanija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana