Tekst objavljen: 26.02.2015 10:10        


BEČ, 11.februara (Tanjug) - Ministar finansija Austrije Hans Jerg Sseling je uveren da će, u sporu oko dugova sa Grčkom biti postignuto rešenje još pre kraja februara, to jest do isteka aktuelnog programa pomoći. ĆVerujem da će na vreme, pre kraja februara biti pronadjeno rešenje, ako to želi i GrčkaĆ, kazao je Sseling austrijskom državnom radiju "Oe1".

Sseling veruje u dogovor sa Atinom

BEČ, 11.februara (Tanjug) - Ministar finansija Austrije Hans Jerg Sseling je uveren da će, u sporu oko dugova sa Grčkom biti postignuto rešenje još pre kraja februara, to jest do isteka aktuelnog programa pomoći.
ĆVerujem da će na vreme, pre kraja februara biti pronadjeno rešenje, ako to želi i GrčkaĆ, kazao je Sseling austrijskom državnom radiju "Oe1".
Uoči sastanka ministra finansija EU, danas posle podne, on je kazao da je potrebno intenzivno razgovarati o grčkom predlogu.
ĆSmatram da je grčka vlada shvatila da mora sada preći sa predizbornog na radni nivoĆ, podvukao je Sseling.
ĆSpremni smo da pomognemo, ali novi program ima naravno i preduslove, a oni moraju biti ispoštovaniĆ, poručuje on, dodajući da Atina mora ispuniti sve uslove medjunarodnih partnera.
Stav Austrije je, kako je naglasio, unutar vlade jasno usaglašen.
ĆMi smo se jasno opredelili da ne može biti otpisa duga i da svaki dalji program mora ispuniti odredjene usloveĆ, objasnio je Sseling isključujući mogućnsot da će Grčka istupiti iz evrozone.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana