Tekst objavljen: 06.10.2016 13:04        


Srbija će na proleće naredne godine biti domaćin Šestog samita EU-Jugoistočna Evropa, a Privredna komora Srbije suorganizator, partner londonskom "Ekonomistu", u realizaciji ovog događaja, izjavio je u Beču Marko Čadež, predsednik PKS.

Srbija domaćin sledećeg Ekonomistovog samita

Čadež sa delegacijom kompanija članica PKS - Moji brendovi, Hemofarm, Air Serbia, Siemens, NIS i Deutsće bank - učestvuje na petom Ekonomistovom Samitu EU-JI Evropa, koji se danas i sutra održava u Beču, saopštila je PKS.

Domaćini prethodnih samita bili su Bugarska, Rumunija i Hrvatska.

"Ovaj događaj je prilika da predstavnici institucija EU, vlada, poslovne i akademske zajednice regiona zajednički razmotre teme i razgovaraju o pitanjima od zajedničkog interesa za ekonomski prosperitet Jugoistočne Evrope", rekao je Čadež nakon sastanka sa Nektarijom Pasativakis (Nectaria Pašativakis), generalnom direktorkom Ekonomist iventa (The Economist Event).

Prema njegovim rečima, za članice PKS, koje inače aktivno učestvuju u pregovaračkom procesu, bečki samit je dobro mesto za korisne kontakte i razmenu mišljenja i iskustva sa predstavnicima Evropske unije i zemalja regiona, korisnih u kreiranju optimalnih rešenja za našu poslovnu zajednicu u predstojećim evrointegracijama.

Teme u fokusu ovogodišnjeg Samita, koji se održava pod sloganom "Traženje puteva ka prosperitetu", jesu jačanje ekonomija i konkurentnosti, povećanje investicija, podrška preduzetništvu i inovacijama, ali i prevazilaženje izazova migrantske krize sa kojima su suočeni i Evropa i region, navodi se u saopštenju PKS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EU Čadež Srbija PKS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana