Tekst objavljen: 26.02.2015 2:16        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Sporazum o saradnji u oblasti turizma koji će biti potpisan sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) sledeće nedelje na Sajmu turizma u Beogradu, doprineće povećanju broja turista iz te zemlje ali celog područja, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Poslednjih godina broj turista iz te zemlje porastao za 30 odsto, a na to je uticalo 18 avio letova nedeljeno izmedju Emirata i Srbije

Sporazum sa UAE doprineće povećanju broja turista

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Sporazum o saradnji u oblasti turizma koji će biti potpisan sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) sledeće nedelje na Sajmu turizma u Beogradu, doprineće povećanju broja turista iz te zemlje ali celog područja, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Poslednjih godina broj turista iz te zemlje porastao za 30 odsto, a na to je uticalo 18 avio letova nedeljeno izmedju Emirata i Srbije ali i liberalizacija viznog režima, rekao je Ljajić novinarima.
On je podsetio da je prilivu turista sa celog tog područja doprinela i odluka vlade da liberalizuje vizni režim, čime je omogućeno da svako ko poseduje šengen, američku ili britansku vizu može u Srbiji da boravi do 90 dana.
Ministar je podsetio da će na ovogodišnjem Sajmu turizma, koji se od 19. do 22. februara održava na Beogradskom sajmu, učestvovati više od 1.000 izlagača iz 49 zemalja, a ovogodišnja zemlja partner su Emirati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana