Tekst objavljen: 07.03.2015 5:05        


LJUBLJANA, 20. februara (Tanjug) - Kompanije iz Slovenije veoma su zainteresovane da investiraju u energetiku, gradjevinu, poljoprivredu i IT sektor, bilo kroz učešće u privatizaciji ili po principu javno privatnog partnerstva, izjavila je danas Tanjugu predsednik Slovenačkog poslovnog kluba Danijela Fišakov. Fišakov je izrazila zadovoljstvo velikim odzivom na slovenačko-srpskom poslovnom forumu u Privrednoj komori Slovenije,

Slovenci za ulaganje u energetiku,poljoprivredu

LJUBLJANA, 20. februara (Tanjug) - Kompanije iz Slovenije veoma su zainteresovane da investiraju u energetiku, gradjevinu, poljoprivredu i IT sektor, bilo kroz učešće u privatizaciji ili po principu javno privatnog partnerstva, izjavila je danas Tanjugu predsednik Slovenačkog poslovnog kluba Danijela Fišakov.
Fišakov je izrazila zadovoljstvo velikim odzivom na slovenačko-srpskom poslovnom forumu u Privrednoj komori Slovenije, gde je bilo prisutno više od 300 kompanija, skoro kao i na prošlom forumu u Beogradu u maju 2014.
Podsećajući da je Slovenački poslovni klub prisutan u Beogradu već 13 godina, sa zadatkom da podrži privrednu saradnju Srbije i Slovenije, Fišakov je istakla da u Srbiji trenutno posluje puno slovenačkih kompanija koje su zadovoljne uslovima privredjivanja i dodala da Slovenački poslovni klub želi da ih ima više nego sada.
Prenoseći impresije sa poslovnog foruma, Fišakov je rekla da vlada veliko interesovanje slovenačkih firmi za ulaganje i poslovanje u Srbiji i za učešće u privatizacijama.
"Mi želimo da više srpskih kompanija dodje u Sloveniju i otvoreni smo za saradnju, tako da želimo više da ih motivišemo, jer su stvarno dobrodošli", kazala je Fišakov.
Tokom razmena iskustava na Poslovnom forumu pokazalo se da najveći interes slovenačkih kompanija vlada za ulaganjem u energetiku, gradjevinu i poljoprivredu, što su najveći potencijali za razvoj Srbije, kazala je sagovornica Tanjuga.
"Ja se nadam da će ovaj skup i drugi zajednički skupovi unaprediti našu saradnju", ocenila je Fišakov.
Na molbu da navede da li je u okviru Foruma bilo razgovora o nekim konkretnim projektima, Fišakov je rekla da postoji veliko interesovanje za ulaganje slovenačkih firmi u energetiku Srbije, po principu javno-privatnog partnerstva i napomenula da je potrebno prilagoditi odredjenu zakonsku regulativu u Srbiji da bi to moglo da se realizuje.
Slovenačke kompanije zainteresovane su i za investiranje u informatičko-telekomunikacioni sektor i turizam u Srbiji, dodala je Fišakov i ocenila da je ulaganje u IT zajednička perspektiva i Srbije i Slovenije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana