Tekst objavljen: 17.03.2015 11:40        


BERLIN, 2. marta (Tanjug) - Rast inostrane tražnje dao je u januaru "vetar u ledja" ključnom nemačkom sektoru mašinske inženjerije, saopštila je danas industrijska federacija VDMA. Proizvodnja mašinerije ključni je deo nemačke industrije i izvoza, a u januaru su ukupne narudžbe porasle tri odsto na godišnjem nivou, a izvozne narudžbe četiri odsto, navodi VDMA, a prenosi agencija Frans pres.

Skok narudžbi nemačkih mašina

BERLIN, 2. marta (Tanjug) - Rast inostrane tražnje dao je u januaru "vetar u ledja" ključnom nemačkom sektoru mašinske inženjerije, saopštila je danas industrijska federacija VDMA.
Proizvodnja mašinerije ključni je deo nemačke industrije i izvoza, a u januaru su ukupne narudžbe porasle tri odsto na godišnjem nivou, a izvozne narudžbe četiri odsto, navodi VDMA, a prenosi agencija Frans pres.
Domaće narudžbe su, sa druge strane, smanjene 0,1 odsto, dodaje federacija.
Na tromesečnom nivou, da bi se izgladile kratkoročne fluktuacije, ukupne narudžbe su u tri meseca zaključno sa januarom porasle dva odsto, pri čemu su inostrane uvećane tri dosto, a domaće smanjene jedan odsto.
Glavni ekonomista VDMA Ralf Vihers navodi da su januarske inostrane narudžbe uvećane pre svega zahvaljujući velikim narudžbama iz evrozone.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana