Tekst objavljen: 27.02.2015 1:55        


VAŠINGTON, 12. februara (Tanjug) - Snabdevač telekomunikacionom opremom Sisko objavio je tromesečni prihod i profit bolji od predvidjenog, zahvaljujući potražnji za prekidačima i ruterima koji su pomogli da se kompenzuje smanjenje troškova tradicionalnih klijenata te kompanije. Grupa je registrovala u drugom tromesečju svoje poslovne 2013-2014. godine, završenom 24. januara, ukupan prihod od 11,94 milijarde dolara, što

Sisko objavio tromesečne rezultate bolje od očekivanih

VAŠINGTON, 12. februara (Tanjug) - Snabdevač telekomunikacionom opremom Sisko objavio je tromesečni prihod i profit bolji od predvidjenog, zahvaljujući potražnji za prekidačima i ruterima koji su pomogli da se kompenzuje smanjenje troškova tradicionalnih klijenata te kompanije.
Grupa je registrovala u drugom tromesečju svoje poslovne 2013-2014. godine, završenom 24. januara, ukupan prihod od 11,94 milijarde dolara, što predstavlja rast od sedam odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok su analitičari predvidjali da bude u proseku 11,8 milijardi dolara.
Neto profit grupe dostigao je 2,4 milijarde dolara, što predstavlja 46 centi po akciji, dok je u istom periodu lane bio 1,43 milijarde dolara, 27 centi po akciji.
Korigovan neto profit dostigao je 0,53 dolara po akciji, dok su analitičari očekivali da bude 0,51 dolar.
Američka kompanija pokušava da evoluira prema novoj generaciji prekidača i rutera koji su predstavljali u 2014. godini, redom, 39 i 21,2 odsto njene ukupne proizvodnje, preneo je danas Rojters.
Sisko predvidja korigovan profit izmedju 51 i 53 centa po akciji u tromesečju koje je u toku, što je u skladu s očekivanjima analitičara.
Firma predvidja i rast od tri do pet odsto svog prihoda u trećem tromesečju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana