Tekst objavljen: 27.02.2015 2:45        


BEOGRAD, 12. februara (Tanjug) - Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine nastavlja da pomaže poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama, pa će u narednom periodu 7.000 gazdinstava dobiti semenski materijal. Distribucija semena za predstojeću prolećnu setvu, ali i oprema i mašina u 24 opštine pretežno u zapadnoj Srbiji, počeće već sledeće nedelje, u sarad

Semenski materijal za 7.000 poplavljenih gazdinstava

BEOGRAD, 12. februara (Tanjug) - Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine nastavlja da pomaže poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama, pa će u narednom periodu 7.000 gazdinstava dobiti semenski materijal.
Distribucija semena za predstojeću prolećnu setvu, ali i oprema i mašina u 24 opštine pretežno u zapadnoj Srbiji, počeće već sledeće nedelje, u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), izjavila je danas Tanjugu ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.
Ona je istakla da je Ministarstvo poljoprivrede medju prvima priteklo u pomoć poplavljenima, i da će i ubuduće sva obezbedjena sredstva iz evropskih fondova u iznosu od oko 6,6 miliona evra, iskoristiti za materijalnu pomoć poljoprivrednicima.
Osim semenskog materijala čija će podela početi već naredne nedelje, biće distribuirano i 700 plastenika,150 pumpi za vodu i 50 mašina - sejalica i freza, dodala je Bogosavljević Bošković.
Ona je precizirala da će biti podeljeno seme kukuruza, ječma, lucerke, deteline i stočnog graška i to za setvu do jednog hektara po domaćinstvu.
Bogosavljević Bošković sutra će posetiti i poplavljena područja u vranjskoj opštini, a najavila je da će se raditi i na obezbedjivanju dodatne pomoći kako poljoprivrednicima sa te teritorije, tako i iz istočne Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana