Tekst objavljen: 26.02.2015 3:05        


SEUL, 11. februara (Tanjug) - Samsung displej planira da uloži 4.000 milijardi vona (3,22 milijarde evra) u proizvodnju ekrana s organiskim svetlećim diodama OLED, dok njegova kompanija-majka, Samsung elektroniks, nastoji da se razvija u segmentu proizvodnje delova kako bi kompenzovala slab rast u oblasti smartfona. Jedan od portparola Samsung displeja rekao je danas da će nova proizvodna jedinica izradjivati pre svega OLED ekrane malih i srednji

Samsung displej ulaže u proizvodnju OLED ekrana

SEUL, 11. februara (Tanjug) - Samsung displej planira da uloži 4.000 milijardi vona (3,22 milijarde evra) u proizvodnju ekrana s organiskim svetlećim diodama OLED, dok njegova kompanija-majka, Samsung elektroniks, nastoji da se razvija u segmentu proizvodnje delova kako bi kompenzovala slab rast u oblasti smartfona.
Jedan od portparola Samsung displeja rekao je danas da će nova proizvodna jedinica izradjivati pre svega OLED ekrane malih i srednjih veličina namenjene smartfonima i tabletima, preneo je Rojters.
Ulaganja će trajati od 2015. do 2017. godine, dodao je on, ne iznoseći više detalja.
Prema analitičarima, Samsung displej će u prvo vreme proizvoditi zaobljene ekrane kao kod telefona "galaksi nout edž", pre nego što počne da traga za kupcima van Samsungovog konglomerata.
Samsung bi, pored toga, trebalo da počne tokom prvog polugodja ove godine izgradnju fabrike za proizvodnju čipova u Južnoj Koreji, što je projekat čija se vrednost procenjuje na 15.600 milijardi vona i koji bi trebalo u principu da bude završen tokom drugog polugodja 2017. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana