Tekst objavljen: 09.03.2015 8:25        


DOHA, 22. februara (Tanjug) - Stjuardese zaposlene u aviokompaniji Katar ervejz, (Quatar Airways) koja sebe naziva kompanijom sa pet zvezdica, moraju od direkcije da traže dozvolu za udaju. Prema navodima Medjunarodne federacije trasportnih radnika, Katar ervejz zapošljavaju samo neudate žene kao stjurdese, koje pre stupanja na rad potpisuju ugovor kojim se obavezuju da će ostati u firmi narednih pet godina, prenosi Rojters.

Samo devojke stjuardese Katar ervejza

DOHA, 22. februara (Tanjug) - Stjuardese zaposlene u aviokompaniji Katar ervejz, (Quatar Airways) koja sebe naziva kompanijom sa pet zvezdica, moraju od direkcije da traže dozvolu za udaju.
Prema navodima Medjunarodne federacije trasportnih radnika, Katar ervejz zapošljavaju samo neudate žene kao stjurdese, koje pre stupanja na rad potpisuju ugovor kojim se obavezuju da će ostati u firmi narednih pet godina, prenosi Rojters.
Stjuardese koje rade za katarskog avioprevoznika moraju da zatraže odobrenje direkcije ukoliko žele da se udaju. Trudnoća može čak biti razlog za otkaz.
Američki vebsajt Tink progres (The think Progreš) ovakav tretman zaposlenih komentariše rečima da "su ova pravila došla direktno iz 60-tih godina prošlog veka", kao i da je "zapanjujuće" to što je Katar ervjz proglašen za drugu najbolju kompaniju u svetu u 2014. na osnovu glasova preko miliona putnika širom sveta.
Predsednik katarske kompanije Akbar al Baker je u martu prošle godine pritužbe na račun internog pravilnika o radu prokomentarisao rečima: "Svaki zaposleni je dužan da pre stupanja u službu pročita pravilnik o radu. Svako ko pristane na njega mora ih poštovati".
Katar Ervejz nije jedina kompanija ove vrste koja ima svoja interna pravala.
Tako na primer Čajna sautern erlajns (China Southern Airlines) organizuje svake godine konkurs pod nazivom Nova zvezda u cilju da se pronadju nove stjurdese. Učesnice konkurusa moraju da se prikažu i u kupućem kostimu.
Aviokompanija Južne Koreje Ejžiana erlajns (Asiana Airlines) uvela je striktna pravila o dužini noktiju stjuardesa, boji šminke, a i preporuke o poželjnim frizurama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana