Tekst objavljen: 10.03.2015 3:15        


MOSKVA, 23. februara (Tanjug) - Ruska federalna služba za nadzor u oblasti prava potrošača i dobrobiti čoveka (Rospotrebnadzor) obustavila je uvoz sireva i proizvoda na bazi sira proizvedenih u Poljskoj. Prilikom sprovodjenja državnog nadzora nad kvalitetom i bezbednošću prehrambenih proizvoda i ispitivanja sira i proizvoda na bazi sira proizvodenih u Poljskoj utvrdjena je povreda normativnih zahteva, saopštila je pres služb

Rusija obustavila uvoz sira iz Poljske

MOSKVA, 23. februara (Tanjug) - Ruska federalna služba za nadzor u oblasti prava potrošača i dobrobiti čoveka (Rospotrebnadzor) obustavila je uvoz sireva i proizvoda na bazi sira proizvedenih u Poljskoj.
Prilikom sprovodjenja državnog nadzora nad kvalitetom i bezbednošću prehrambenih proizvoda i ispitivanja sira i proizvoda na bazi sira proizvodenih u Poljskoj utvrdjena je povreda normativnih zahteva, saopštila je pres služba Rospotrebnadzora, prenosi Finmarket.ru.
Prema rezultatima ispitivanja proizvoda na bazi sira "Vesela kravica", proizvodjača Ostrovia, utvrdjena je neusaglašenost sa tehničkim zahtevima Carinske unije "Prehrambeni proizvodi u pogledu njihovog etiketiranja" i "O bezbednosti mleka i mlečnih proizvoda".
U cilju obezbedjenja prava potrošača Rospotrebnadzor je od 20. februara 2015. obustavio uvoz na teritoriju Rusije sira i proizvoda na bazi sira proizvodenih u Poljskoj.
Navedena odluka doneta je u skladu sa pravilima Svetske trgovinske organizacije, nadležnog organa, Federalne carinske službe i uprave Rospotrebnadzora, piše u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana