Tekst objavljen: 10.03.2015 11:50        


MOSKVA, 23. februara (Tanjug) - Rusija je potpisala novi dugoročni ugovor za isporuku proizvoda od titana američkom proizvodjaču aviona Boing, rekao je generalni direktor ruske državne korporacije Rosteh Sergej Čemezov. On je objasnio da je u planu otvaranje druge fabrike za izradu proizvoda od titana i povećanje obima proizvodnje, preneo je privredni sajt Finmarket.ru.

Rusija isporučuje Boingu proizvode od titana

MOSKVA, 23. februara (Tanjug) - Rusija je potpisala novi dugoročni ugovor za isporuku proizvoda od titana američkom proizvodjaču aviona Boing, rekao je generalni direktor ruske državne korporacije Rosteh Sergej Čemezov.
On je objasnio da je u planu otvaranje druge fabrike za izradu proizvoda od titana i povećanje obima proizvodnje, preneo je privredni sajt Finmarket.ru.
Čemezov je dodao da trenutno evropski koncern Erbas dobija 60 odsto proizvoda od titana iz Rusije, a Boing više od 40 odsto.
"Svi civilni avioni Boinga izradjeni su od našeg titana", kazao je Čemezov.
Rosteh je državna korporacija osnovana da pomogne u razvoju, proizvodnji i izvozu proizvoda visoke tehnologije za civilne i vojne svrhe. U njen sastav ulazi više od 700 firmi, od kojih je formirano 13 holding kompanija. Osam je u vojno industrijskog kompleksu, a pet u civilnim granama industrije. Rosteh izvozi u 70 zemalja sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana