Tekst objavljen: 10.03.2015 5:55        


BEOGRAD/VAŠINGTON, 23. februara (Tanjug) - Bord izvrĆnih direktora MeĆunarodnog monetarnog fonda doneo je odluku o sklapanju trogodiĆnjeg aranĆmana iz predostroĆnosti sa Srbijom, saznaje RTS. Novi trogodiĆnji aranĆman, prema najavama Ćlanova Vlade Srbije, neĆe podrazumevati novi zajam od MMF-a za jaĆanje deviznih rezervi Srbije, jer je Srbija dovoljno likvidna, te joj kredit nije potreban.

RTS:MMF odborio zajam Srbiji

BEOGRAD/VAŠINGTON, 23. februara (Tanjug) - Bord izvrĆnih direktora MeĆunarodnog monetarnog fonda doneo je odluku o sklapanju trogodiĆnjeg aranĆmana iz predostroĆnosti sa Srbijom, saznaje RTS.
Novi trogodiĆnji aranĆman, prema najavama Ćlanova Vlade Srbije, neĆe podrazumevati novi zajam od MMF-a za jaĆanje deviznih rezervi Srbije, jer je Srbija dovoljno likvidna, te joj kredit nije potreban.
Vlada Srbije ovim aranĆmanom praktiĆno preuzima, u skladu sa Zakonom o budĆetu za 2015. godinu, obavezu da Će sprovesti fiskalnu konsolidaciju, restrukturisanje javnog sektora, odnosno, strukturne mere i mere makroekonomske stabilizacije, kao i da Će u naredne tri godine smanjiti deficit za 1,3 do 1,4 milijardu evra ili za 4,25 odsto BDP.
Prva kontrola izvrĆenja preuzetih obaveza trebalo bi da usledi polovinom maja, kada Će predstavnici ove institucije doĆi u Beograd.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana