Tekst objavljen: 07.03.2015 8:50        


ATINA/BRISEL, 20. februara (Tanjug) - Pograma finansijske pomoći Grčkoj biće produžen na još četiri meseca, saopštili su večeras Rojtersu neimenovani izvori nakon završetka vanrednog sastanka ministara finansija evrozone u Briselu. Grčka televizija Skaj potvrdila je večeras da Atina do ponedeljka mora Briselu da predstavi listu reformi koje planira da sprovede, u okviru produženja programa finansijske pomoći.

Rojters:Pomoć Grčkoj još četriri meseca

ATINA/BRISEL, 20. februara (Tanjug) - Pograma finansijske pomoći Grčkoj biće produžen na još četiri meseca, saopštili su večeras Rojtersu neimenovani izvori nakon završetka vanrednog sastanka ministara finansija evrozone u Briselu.
Grčka televizija Skaj potvrdila je večeras da Atina do ponedeljka mora Briselu da predstavi listu reformi koje planira da sprovede, u okviru produženja programa finansijske pomoći.
TV Skaj je precizirala da lista reformi mora da uključuje detalje o tome kako Atina namerava da se izbori sa utajom poreza i korupcijom, kao i kako misli da reformiše disfunkcionalnu javnu administraciju, prenosi Gardijan.
Pored toga, Grčka treba da predstavi mere za okončanje humanitarne krize u zemlji, koja je rezultat šestogodišnje recesije i stroge budžetske štednje, na koju se Atina obavezala u okviru postojećeg programa medjunarodne finansijske pomoći.
Nakon vesti da su ministri finansija Grčke i evrozone približili stavove, evro je ojačao u odnosu na dolar, a na američkim berzama evidentiran je rast deonica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana