Tekst objavljen: 27.02.2015 12:55        


BEOGRADa, 12. februara (Tanjug) - Agencija za privredne registre (APR) počeće od sutra da vodi Registar medija, čime će prestati sa radom Registar javnih glasila. APR će elektronske podatke iz Registra javnih glasila uneti u bazu podataka novog Registra medija po službenoj dužnosti, dok će izdavači medija imati rok od šest meseci da ispune zakonsku obavezu prijavljivanja podataka koji se nisu registrovali u starom registru.

Registar medija u Agenciji za privredne registre

BEOGRADa, 12. februara (Tanjug) - Agencija za privredne registre (APR) počeće od sutra da vodi Registar medija, čime će prestati sa radom Registar javnih glasila.
APR će elektronske podatke iz Registra javnih glasila uneti u bazu podataka novog Registra medija po službenoj dužnosti, dok će izdavači medija imati rok od šest meseci da ispune zakonsku obavezu prijavljivanja podataka koji se nisu registrovali u starom registru.
Uspostavljanjem novog registra biće obezbedjena javnost podataka i dokumenata o pravnim i fizičkim licima koja imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu izdavača i o njihovim povezanim licima, kao i podatke o drugim izdavačima u kojima ta lica imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu.
Javnosti će biti stavljeni na uvid i podaci o državnoj pomoći i novčanim sredstvima koja medijima dodeljuuju državni organi, lokalna samouprava, organizacije sa javnim ovlašćenjima ili pravna lica koje osniva ili finansira Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.
Registar će pružati i javne podatke o prosečno prodatom tiražu medija u kalendarskoj godini koji će se prijavljivati do 31. marta tekuće godine, za prethodnu godinu.
Preko linka "Pretraga podataka" biće omogućen pristup javnim podacima iz Registra medija, a Agencija će sutra na svojoj internet stranici www.apr.gov.rs, objaviti nove obrasce registracionih prijava, kao i uputstva o potrebnoj dokumentaciji za registraciju medija po novom Zakonu o informisanju i medijima, saopštila je APR.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana