Tekst objavljen: 10.04.2017 11:44        


BEOGRAD, 10. aprila (Tanjug) - Share fondacija je prva organizacija koja je upisana u evidenciju posebnih Centara za prevenciju bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima (CERT), saopštila je danas Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL). 

RATEL: Share fondacija prva organizacija upisana u CERT

Uručujući rešenje Share fondaciji, direktor RATEL-a Vladica Tintor je rekao da će osim evidencije posebnih CERT-ova, RATEL raditi i na praćenju stanja o incidentima na nacionalnom nivou, pružati upozorenja i savete o incidentima u IKT sistemima, kontinuirano raditi na analizi rizika, ali i na podizanju svesti građana, privrednih subjekata i organa javne vlasti o značaju informacione bezbednosti, navodi se u saopštenju agencije.

Share fondacija je, kako se dodaje, već imala iskustva u poslovima informacione bezbednosti, imajući u vidu da je u poslednje tri godine pružala pomoć onlajn medijima i neprofitnom sektoru u rešavanju problema koji se tiču bezbednosti njihovih IKT sistema.

Posebni CERT-ovi će, kako poručuju iz RATEL-a, obavljati poslove prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika u IKT sistemima u okviru određenog pravnog lica ili grupe subjekata.
Registracija posebnih CERT-ova počela je od 2. marta 2017. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana